Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 2.71 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Webmaster Bilgileri - Internet SAYFASI Yapan Basic Webmasterler için Gerekli Bilgiler
#1
Oku-1 


Webmaster Bilgileri - Internet SAYFASI Yapan Basic Webmasterler için Gerekli Bilgiler

HTML Nedir ?

Hypertext Markup Language (HTML) belgelerin birbirlerine nasıl bağlanacaklarını ve belge içindeki metin ve resimlerin nasıl yerleşeceklerini belirleyen ve etiket (tag) denilen kod parçalarından oluşan bir sistemdir. Belgeleri birbirlerine bağlamak için kullanılan Hypertext'ler oldukça güçlüdürler. Internet üzerinde yaşayan World Wide Web (Kısaca WWW ya da Web), HTML sisteminin arkasında etkileşimli, çok platformlu, multimedia ve client/server uygulamaları yaratmak için kullanılır.

Web, formatlı metinler, ses ve resimlerden oluşan "yaşayan" belgelerden oluşur. Bu belgeler Webspace denen alanları oluşturur. Bir webspace tipik olarak,home page etrafında biriken linkli sayfalardan oluşur. Bu linkler webspace içinden bir iç adres ya da dış kaynaklı bir adres olabilir. Bir home page ise bilgi paylaşımını sağlamak için kullanılan bir sanal buluşma ortamı durumundadır.

Aslında HTML bir programlama dili değildir. Programlama dili, bir seri prosedür ve açıklamadan oluşur ve genelde dış bir veriye ulaşmayı amaçlar. Bir HTML belgesi ise, başlı başına verinin kendisidir. HTML veriler içine yerleştirilen "tag" parçaları, metnin, dolayısıyla belgenin, okuyan tarayıcı (browser)tarafından verileri nasıl işleyeneceğini belirler.

Geleneksel yayıncılıkta, yazar içeriği editöre verir ve editör bu içeriği düzenleyerek, basım için hazırlar. En son işlem olarak belge basılır. Bu işlem Web ve HTML yardımı ile yazar ve editör aynı kişidir ve oluşturulan belgeler Web server üzerinden yayınlanır. Bir başka fark, yapılan iş okuyuculara dağıtılmaz,okuyucular tarafından ziyaret edilir. Yaratılan belgeler okuyucunun tarayıcısında, bilgisayarın ortamına göre ve yaratıcının istediği şekilde görüntülenir.

Teknik olarak HTML, Standard Generalized Markup Language (SGML) Document Type Definition (DTD) olarak tanımlanır. SGML ilk olarak IBM tarafından 1960'ların sonlarında, değişik bilgisayar ortamlarında belge taşıma sorununa çözüm olarak GML (General Markup Language) olarak geliştirilmiştir. Zaman içinde GML, SGML olarak International Standards Organization (ISO) tarafından standart haline getirildi. (Referans numarası: ISO8879:1986)

Bir SGML belgesi üç ana parçadan oluşur. İlk parça, tag ile normal metni birbirlerinden ayırmak için hangi karakter setinin kullanılacağını tanımlar. İkinci parça, etiketlerin uygun olarak kullanılacağı belge tipini tanımlar. Üçüncü parça ise, belgenin asıl metnini ve işaret etiketlerini içerir. Bu üç parçanın hepsiaynı fiziksel dosya içinde olmak zorundadırlar. Bütün HTML tarayıcıları aynı SGML karakter setini ve belge tipini kabul ederler, böylece kullanıcı yalnız metin içeriğini düşünür.

Bütün HTML etiketleri "<" ve ">" işaretleri arasına yazılır. Bazıları tek olarak kullanılır, gibi, bazıları ise açma-kapama olarak kullanılırlar,>B>Dikkat! >/B>gibi.

Dikkat etmeniz gereken nokta: Bütün başlama kodları "<" ve ">" işaretleri arasında, bitirme kodları da "" işaretleri arasında olmalıdır. Bunların eksik yazılması, sayfanın biçimsiz görünmesine neden olur

HTML kodlarını görebilmek için Internet Explorer'da View menüsünden Source (Görünüm/Kaynak) menüsünü tıklayın. Acılan Txt dosyasında (Not Defteri) HTLM kodlarını görebilirsiniz. Dosya/Farklı Kaydet.. menüsünden .htm veya .html uzantılı olarak HTML dosyası yaratabilirsiniz.

PHP nedir ve neler yapılabilir?

PHP kısaca web tabanlı bir programlama dilidir. Eskiden açılımı “Personal Home Page” yani Kişisel Anasayfa iken günümüzde gelişmesi ve daha iyi anlam kazanması ile “PHP: Hypertext Preprocessor” yani Üstün Yazı Önişlemcisi olmuş.

Diğer web tabanlı dillere göre onlarca avantajı olan ve günümüzde en popüler dillerden birisi. İnternet üzerindeki durağan sabit yazılara dinamiklik katmamızı sağlayan bir web tabanlı dil olan PHP, en iyi performansı MYSQL veritabanı ve linux işletim sistemi ile gösterir.

1995 yılında Rasmus Lerdorf tarafından oluşturulan PHP günümüzde halen geliştirilmesine devam edilmekte. En son sürümü PHP5 olmasıyla beraber tamamen açık kaynaklı ve ücretsizdir.

PHP ile neler yapılabilir?


Aslında PHP ile neler yapılamaz diye sorsan daha rahat cevap verirdim. Malum HTML5‘in gelmesi ile artık browserlar ile neredeyse her şeyi yapabiliyoruz. Dökümanlar, resimler, videolar, oyunlar ve internette aklınıza ne gelirse…

Bu durumda PHP gibi bir web tabanlı programlama dili ile ve gelişen browser özellikleri sayesinde artık her şeyi yapabiliriz. İşin aslı sana bu konuda bir sınır koymamak için böyle söylüyorum. Aklına ne geliyorsa yeterli bir birikim ile yapabilirsin.

Biraz saymamı istersen;

İçerik yönetim sistemleri (WordPress, Drupal, …)
Dinamik sayfalar
Veri depolama sistemleri (Senduit, Imageshack.us, …)
Anlık bilgi paylaşımı (Facebook, …)
E-ticaret sistemleri (ShopPhp, …)
Otomasyon yazılımları
Resim oluşturma ve düzenleme
Online oyunlar (Travian, Ogame, …)
Forumlar, makaleler, sözlükler (Wikipedia, Vbulletin, MyBB, …)
İçerik bulup derleyen botlar
Web tabanlı robotlar

ve daha temel anlamda sayamadığım ve senin gerçekleştirmeni bekleyen sonsuz şeyler.

Php’ nin Ne Gibi Avantajları Var ?

Php Kullanman Sana Gerçekten Büyük Ölçüde Fayda Sağlayacak. Bu Avantajları Aşağıda Listeliyorum.

Php Beleştir. Yani İstediğin Gibi Kullan, Para Verme derdin yok !
Açık Kaynak Kodlu Olduğundan Kaynağına Bak, Tecrüben Varsa Sende Gelişimine Yardım Edersin.
Çoğu (mysql, mssql, oracle vs) Veritabanı İle Çalışabiliyor.
Php Normalde Linux Tabanlıdır. Ama Sanal Sunucular Sayesinde Çoğu İşletim sisteminde Sorunsuzca Çalışabilir.
Kolay Syntax(Kod Dizilimi) Sayesinde Hızlıca Ve Sorunsuzca Öğrenirsin.
Kaynak Sıkıntısı Çekmessin. Aç Google Yaz Sorununu, Hemen Cevabını Bulursun.
Facebook, Google , İnstagram Gibi Ünlü Şirketlerin Servislerini API (application plugin interface) Servislerini Kullanarak Kendi Sitende Kullanabilirsin, Örneğin Sitene Facebook ile Giriş yapılabiliyor. Ve Giriş Yapan kişinin Profil Bilgisini Almaktan Tut, Duvarına Yazı Bile Eklersin Php İle.
Çok Hızlıdır. Php Çalışma motoru Kodları hemen Anlar ve Ona Göre Çıktı Oluşturur.
Yukarlarda Biyerde Demiştim, Derleme İhtiyacı Yok Diye. Aç Bi Notped Hemen Yazmaya Başla…
Framework Denen Yardımcıların Var, Yani Bu Framework zımbırtısı Php yi Daha kolaylaştırıyo (örn: CodeIgniter), Oyunu Kendi Belirlediği Kurallara Göre Oynatıyo. Kod Fazlalığından Kaçındırıyo. (Ama Bazılarıda Çok Zorlaştırıyo)
İnternete Koyacağın Vakit Bir Ftp programı ve Hostinge İhtiyacın Var. Yani Çok Kolay Yayınlayabilirsin.
Bir Çok Yardımcı Sınıfı Var, Bunlar Sayesinde: Örneğin Excele Belge Aktarabilirsin, Excel Dosyası Oluşturabilir, Pdf Dosyasıda Oluşturabilirsin.
Kısacası Yapamadığın Şeyi Kolayca Yaparsın.
Github Diye Bi Zamazingo Var , Oradanda Yaptığın Projeni Başkalarıyla Paylaşıp Ünlü olabilirsin (En azından Şansın Var)
Daha Başka Çok Var ama Yazsam Sığmaz. Zaten Bu Kadarıda Yeterli Bence

JavaScript Nedir ?

Netscape Navigator 2.0 ile birlikte Brendan Eich tarafından geliştirilen ve önceleri Mocha daha sonra LiveScript olarak adlandırılan ve en sonunda şu anki adını alan JavaScript dili başlangıçta sadece istemci taraflı (client-side) yorumlanan (interpreted) bir dildir. Aralık 1995 tarihinde, C dilinin tarayıcılara uyarlanmış hali diyebileceğimiz JavaScript piyasaya sürüldü. Web sayfalarında dinamik içerik sağlamak ya da kullanıcıyla iletişim kurmak için kullanılmaktadır. Ad benzerliğine karşın 'Java' ile ilişkili değildir. Yaygın yanlışlardan biri JavaScript'in basitleştirilmiş Java olarak tanımlanmasıdır. Başlangıçta yalnız Netscape tarayıcıları üstünde çalışan JavaScript artık tüm yaygın ağ taraycıları tarafından desteklenmekte. Microsoft JavaScript'e benzer bir dil olan JScript'i geliştirdi. Microsoft Internet Explorer her iki dili de desteklerken standart olmayan JScript eklentileri diğer tarayıcılar üstünde çalışmamaktadır.

Site Optimize ?
Sitenizin dönüşüm oranını artırın.
Web Sitesi Optimize Edici, bir kuruş bile harcamadan mevcut web sitelerinizin değerini ve trafiğini artırmanızı sağlayan, Google'ın ücretsiz web sitesi test ve optimizasyon aracıdır. Pazarlama konusunda bir uzman veya yeni biri de olsanız, site içeriğini ve tasarımını test ve optimize etmek için Web Sitesi Optimize Edici'yi kullanarak hızlı ve kolay bir şekilde gelirlerinizi ve YG'nizi artırabilirsiniz.

Test yapmaya bugün başlayın ve...
Web sitesi dönüşüm oranlarını artırın
Ziyaretçi hemen çıkış oranlarını azaltın
Sitenizde harcanan süreyi artırın
Ziyaretçi memnuniyetini artırın
Site tasarımından tahmini kaldırın

Seo Nedir ?

İlk cümlem size bu yazının anlamını anlatacaktır. ” İnternet ortamında var olabilme. ” yani arama motorlarında üst sıralarda yer alma da diyebiliriz.. Sözlük anlamı ” Arama Motoru Optimizasyonu ” halk dilinde site için yapılan Optimizasyon çalışmasıyla Web sitenin arama motorlarında ( Özellikle Google.com.tr) yükselmesidir. Yükselen siteler trafik yapar, trafik yapan sitelerde ziyaretçi ile buluşur ve kazandırır. Seo açılımı ise Search Engine Optimization ‘dur .. Yaşamımızda artık önemli bir bölümünü kaplayan İnternet, gerek sosyal anlamda gerekse ticari anlamda hayatımızın bir parçası haline gelmiş bulunmakta. Hazırladığımız web siteleri kullanıcıya ulaşması ve amacını yerine getirmesini isteriz. Seo çalışması yapılmış projeler, diğer tüm Web sitelerinden çok daha etkili ve arama sonuçlarında ziyaretçiye ulaşan sitelerdir

Seo Nasıl Yapılır ?

Seo aslında İnternet üzerinde Web sitenizin davranış biçimini belirler. Sitenize yapılan alt yapı çalışması ile nerelere gideceğinizi aslında en başlardan size göstermeye başlar. Gerek hizmet, gerek pazarlama, gerek eğitim vb. Seo doğru tekniklerle yapılmalı. Öncelikle aceleci olmadan zamana yayarak gerçek yöntemler ve site için sağlıklı olan yollar seçilerek yapılmalıdır. Algoritmaların değişmesi ile artık eski yöntemler çöp olmuş, hatta sitelere kalıcı geri dönüşü olmayan zararlar vermektedir. Yeni yapı Penguen sitemi ile adil bir Seo yapısı sergilenmekte ve artık gerçekçi emekler ile siteler olması gereken yerlere gelmeye başlamıştır. Birçok tekniğin ve senelerin vermiş olduğu deneyimlerle firmamız bu hizmeti sağlıyor. Tam Seo hizmeti veren firmamız beraberinde danışmanlık hizmeti de vermektedir. Yapılan tüm çalışmalarımızda tek tek raporlar ve tüm hizmeti müşterilerimize sergileriz. Tamamen yerli Türkiye’den kaynaklar ve zincir köklü Web site zincirlerimizle güçlü ve etkili hizmet sunmaktayız

Seo İçin Neler Yapılır ?
Öncelikle Web sitenize popülerlik kazandırmakla işe başlayabilirsiniz. Bir çok yayın organı alternatif olabilir. Ancak baktığımızda İnternet ziyaretçisi yine İnternetten gelmekte ve bir sitenin en iyi ziyaretçi kaynağı ilk olarak yine İnternet olmalı. Yani kısacası sitenize ilk adım olarak ziyaretçi trafiği sağlanmalı. Ardından standart Seo standartları ile yola çıkılmalı. Bir sitenin meta ayarları, içerik metin Optimizasyonu, siteye yerleştirilmiş görsellerin Optimizasyonu, hazırlanmış sayfaların birbirine uyumluluğu ve bir o kadar da önemli olan hitap ettiği hedef kitleye olan uyumluluk yani kullanıcı tarafında hazırlanan kullanıcı Optimizasyonu gibi. Bu yazılanlar gibi bir çok işlem Web sitesi üzerinde zaman dilimlerine yayarak yapılmaktadır. Bir de şöyle düşünelim, üzerinde hiç bir işlemin yapılmadığı bir Web sitesi. Mantığa ne kadar çorak bir konu gibi geliyor değil mi? Firmamız hemen hemen her Web sitesine çözümler sunuyor. Çalışmalarımız tamamen sağlıklı ve % 100 garantilidir. 1000′lerce referans ve 100′lerce proje ile tecrübesini kanıtlamış firmamız ile iletişim kurun. En güncel teknolojik projelerimizi sizinle de paylaşalım

Seo'da Gerlişmeler ?

Seo için sağlanan en son gelişme 2013 yılında yazar kalite puanlarının sıralamalarda daha önemli rol oynayacağıdır. Trustrank değerlerini yüksek tutmak için sitenizi güncel tutun ve içeriklerinizi özgün resimler ile süslemeye çalışın. Google yıldızları ile ziyaretçilerinizin sitenizin kalitesini belirlemesini sağlayın. WordPress sitelerde bu eklenti olarak da kullanılabilmektedir. Sosyal hesaplarınızda genellikle öğlen 14 : 00 ve akşam 20 : 00 ideal paylaşım zamanlarıdır. Bağlantı alacağınız sitelerin siteniz ile aynı lokasyona sahip olması sizi 1 adım öne geçirecektir. Makalelerinizi oluştururken ziyaretçi gibi düşünün. Kelime kalabalığı değil bilgi kalabalığı sağlayın. Siteniz ile google plus hesabınızı ilişkilendirerek yazar profilinizi sıralamalara yansıtın. Tıklanma oranını %30 şeklinde yükseltecektir. Sitelerinizi sürekli güncel tutmaya çalışın çalışmalarınızı uzun vadeye yayın. Hedeflerinizi basamaklandırın ve her başarınızı ödüllendirin. Siteniz için özgün videolar çekerek ziyaretçilerinize özel bilgiler paylaşarak onların siteniz üzerinden etkileşim gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz. Domain bilgilerinizi eksiksiz ve net şekilde girin. Zira Google kendisine açık davranan site sahiplerinin şeffaflığını takdir etmektedir. Hizmet verdiğiniz alanda insanların işini kolaylaştıracak araçlar yaparak ziyaretçilerinizi sürekli olarak sitenize girmesini sağlayabilirsiniz. Son güncellemenin ardından sitelerinizi güncel tutmak için gün aşırı makale girmeniz seo puanınızı yükseltecektir. Öncelikle siteniz için marka çalışmaları mı seo çalışmaları mı yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. İnternet siteleri kullanıcıları günümüzde her 10 konunun 7 tanesini aramalar sonucundaki ilk sıradaki sitelerden okumaktadırlar. Global çalışmalarda işlemler arasında Türkiye lokasyonlu hiçbir sitenin yer almaması gerekmektedir. Güvenirlik açısından sitenize ssl sertifikası almanız ve domain sürenizi en az 4 yıllık kayıt ettirmeniz google ve ziyaretçi açısından güven oluşmasını sağlar. Sosyal medyanın yeni trendlerini keşif ederek yeni backlink stratejileri belirleyin. Bu değerde aldığınız linkler daha etkili olabilmektedir. Sözlük siteleri gibi sürekli güncellenen sitelerden alacağınız tavsiye bağlantılar sürekli güncelleneceği için güçlü bir etki sağlayacaktır. Sitenizde tag kullanımını önem derecesine göre sıralayarak kullanın. Mutlaka sitelerinizde taglara yer verin. Ziyaretçileriniz için reklam alanlarını büyük ve fazla sayıda tutmanız sitenizin tercih edilmemesini sağlayacağı için uyumlu ve abartmadan reklam yerleri oluşturun. Seo planınızı yaparken şu formülü uygulayın. Rekabet – Zaman – Hedef – Riskler – Sonuç bu şekilde projelerinizde daha başarılı ve kontrollü ilerlersiniz. Resimlerin ağırlıkları maksimum 50 kb’dan büyük olması sitenizin açılış hızını yavaşlatacağı için resimlerin optimizasyonunu iyi şekilde yapın. Resimlerin url yapılarını karma karışık yerine “resim-ismi.jpg” gibi temiz bir isme sahip olmasını sağlayın. Çalışmalarda yapılan en büyük hata stratejisiz bir çalışma yapılmasıdır. Hiçbir zaman hırsınıza yenilmeyin ve sabırlı çalışmalar gösterin.

Hit Nasıl Kazanılır ?

Bir Web Siteniz Var Ve Oldukça Geniş İçerik Arşivi Var.Ama Ziyaretçi Bulamıyormusunuz? İşte Burada Web Sitenizin Daha İyi Reklamının Yapılması Ve Ziyaretçilerin Sayfanıza Erişmesini Sağlayacak Bazı Bilgiler Sunacağım..

1. Arama Motorlarına Kayıt Yaptırarak Ön Sıralarda Çıkmak
Arama motorlarını internete girenlerin % 95'i kullanmaktadır ve buradan istedikleri bilgileri aratıp ulaşmak istediği sayfaları bulmaktadırlar. Siz de insanları aradıkları zaman bulabilecekleri bir siteniz varsa doğru kelimeleri kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz. Dünyanın en çok ziyaret edilen ve en doğru sonuçları çıkardığı öne sürülen Google bu alanın en iyisi. Sitenizi doğru şekilde kaydettirerek sitenize günde yaklaşık 100 kişinin gelmesini sağlayabilirsiniz.

2. Kısa ve Akılda Kalan Alan Adları
Adres çubuğunda bulunan isim sizin sitenizin kişiliğini ortaya koymaktadır. Alan Adı seçimi yaparken hem içeriğinize uygun ve kısa hem de akılda kalıcı bir alan adı bulmalısınız. Bunu başardığınız taktirde sitenize bir kere giren kişi siteyi unutmayacak yaklaşık olarak bir ay içerisinde sizin sitenizi tekrar ziyaret edecektir. Bu da size büyük bir katkı sağlayacaktır.

3. Hızlı Erişim
Web sitelerimizi genelde güzel durmaları için güzel resimlerle şık fotoğraflarla döşemeye çalışırız. Bu uygulama göze hoş gelmekle beraber sayfanın açılımını yavaşlatacak, ziyaretçiyi memnun etmeyecektir. Bu doğrultuda sayfanızdaki hostunuzu yoracak resimleri, scriptleri kullanmamak en güzelidir. Hele ücretsiz hostingleri kullanıyorsanız kesinlikle anasayfanızın 60 kb 'ı geçmemesi ve resimlerin boyutunun çok büyük olmaması gerekir. Geocities tecrübesine dayanarak

4. Banner ve Link Değişimleri
Web siteleri arasında yapılan banner ve link değişimleri çok yararlı olacaktır. Özellikle benzer içeriğe sahip siteler arasında yapılan banner ve link değişimleri iki tarafa da büyük katkılar sağlamaktadır. Mesela ziyaretçi aradığını iki site de bulabilir. Ayrıca bu değişimler arama motorlarına da yardımcı olmaktadır.

5. Kaliteli İçerik
Sörfçüler gezdikleri sitelerde aradığının da fazlasının bulunmasını ister. Gördüğü içerik ne kadar fazlaysa o siteye gösterdiği önem de o kadar fazladır. Eğer bir girişinde bütün siteyi gezebiliyorsa zaten o ziyaretçi o siteye bir daha gelme gereği duymaz, fakat o kadar çok içerik varsa ve bir seferde bütün hepsini gezemiyorsa bu o ziyaretçinin en kısa sürede yarım kalan sörfünü tamamlamak için siteye tekrar gireceğinin belirtisidir.

6. Aktiviteler
Web sitelerinde yapılan aktiviteler çok önemlidir. Özellikle ziyaretçilerin online katıldıkları, birbirleri aralarında mesajlaşabildikleri ortamlar çok sevilmektedir. Örneğin ; Mesaj Panosu, Link Bankası, Maillist ,Ziyaretçi Defteri vs.. Bu aktivitelerde ziyaretçiyi memnun edecek ve o siteye tekrar girmesini sağlayacaktır.

7. Toplistler
Web sitelerinin istatistiklerini tutan, istatistiklere göre sıraya dizen web siteleridir. Bu sitelere üye olarak sitenizin istatistiklerinizi tutturabilir ve takip edebilirsiniz. Üst sıralarda yer alırsanız sitenize ziyaretçiler gelir. Fakat burda Toplist seçimi de çok önemlidir. Eğer hitiniz düşükse çok büyük sitelere, toplistlere katılmanın bir anlamı yoktur. Daha düşük ve hitinize uygun toplistlere kayıt olmak her zaman için daha yararlıdır.

8. Hit Makinaları
Yukarıda anlattığımız hit arttırma yollarının dışında, size hiç bir yarar sağlamayacak olan fakat toplistlerde üst sıralara çıkmanızı sağlayacak olan web trafik sitelerine üye olabilirsiniz. Buradan gelen ziyaretçiler sizin sitenizi hiç bir şekilde bilmez, gezmez ve içeriğiyle ilgilenmez. Sadece hitiniz artmış olur. Bu yolu kimseye tavsiye etmiyoruz.

Toplist Nedir ?
Toplist mantıkta toplist scriptine eklenen sitelerden gelen ve giden ziyaretçileri sayma ve bu gelen giden hitinde yüksek olan ziyaretçileri site sıralamalarında üst sıralarda gösterme mantığıyla çalışan bir web sistemidir. Burda en önemli nokta sitelerin sıralanmasının gelen ve/veya giden ziyaretçi sayısına göre yapılmasıdır.

Pagerank Nedir ?

Google Pagerank™ (Pr) Nedir?
Pagerank dilimizde tam karşılığı olmayan Google terimidir.Genellikle webmasterlar tarafından ''Link Popülerliği'' veya ''Link Puanı'' olarak algılanır ama terim olarak Pagerank denir.Pagerank Google'nin sitelere verdiği bir değerdir.

Google Pagerank™ Nasıl Artar ?
Pagerank artırmak için tek bir yol var diyemeyiz.Pagerank sitenin tamamını ele alınarak verilen bir değerdir.Yani kısacası sayfanızın yüksek pagerank değeri alabilmesi için;

* Sitenin insanlığa hizmet etmesi gerekir.
* Spam'ın,Gizli kelimelerin,kötü amaçlı js kodlarının olmadığı bir site gerekir.
* Yazılarınızın özgün olması gerekir.
* Bol bol kendi içeriğinizdeki yüksek Pagerank değerine sahip sitelerden link almanız gerekir.
* PageRank değeri bir ziyaretçinin sayfada harcadığı süreyede bağlıdır.

Google Pagerank™ Yararları ?
* Eğer sayfanız yüksek pr değeri alıyorsa demekki sitenizi Google önemsiyordur.
* Site içeriği ve pagerank değeriyle sitenizin Google arama sırası belirlenir.
* Sitenizin Google’daki indexlenme hızına etki eder.
* Google böceklerinin sitenize daha fazla uğramasını ve buna paralel olarak hitinizin artmasını sağlar.
* Backlinklerinizi ''Fenerbahçe'' olarak alırsanız bu kelimede üstlerde çıkma şansınız dahada artar.

Google Pagerank™ Natural Linkling ve Unnatural Linking Nedir ?
Natural Linkling; Başka sitelerin sizlere verdiği doğal linklerdir.Örn:Bir makale sonunda sizi kaynak göstermesi gibi.
Unnatural Linking; Kısacası toplist gibi pagerank artırma yöntemleri Google için doğal olmayan linklerdir.Toplistleri Google Pagerank artırma yöntemi olarak görüyor ve sonucunda sizi cezalandırabiliyor.

Google Pagerank™ Dance Nedir ?
Google Dance, PageRank™ güncellenmesi sırasında PageRank™ değerlerinin Google veri merkezlerinden sorgulandığında birbirinden farklı değerlere sahip olmasına verilen isimdir. Bu esnada bir sitenin PageRank™ değeri bir an 3 sonra 5 ve sonra tekrar 3 olabilir.

Google Pagerank™ Bomb Nedir ?
Google Pagerank™ değerini etkilemek için uğraşan webmasterlara karşı alınan bir önlemdir.Eğer bir webmaster PageRank™ değerlerini etkilemeye çalışırsa Google bunu bir hile olarak görür ve siteyi cezalandırır.

Google Pagerank™ Linkfarm Nedir ?
Genellikle arama motorlarında sıralamalarını yükseltmek için oluşturulmuş birbirlerinden tamamen ilişkisiz linklerin bulunduğu sayfalardır.Bu tip sayfalar çoğu arama motorları tarafından cezalandırılır.

Google Pagerank™ Gpr Nedir ?
Google'ın size gelecekte vereceği pagerank değeridir.Bu bilgiler kesinlikle doğru değildir.Sadece Google'nin açıklamış olduğu algoritmaya göre verilen bir bilgidir.

Google Pagerank™ İpuçları
* 10.000 tane pr0 yerine 1 tane Pr4 almak daha iyidir.Ama bu pr0'ın değersiz olduğunu,işe yaramaz olduğunu göstermiyor.PR0'la sadece botların sitenize uğramasını sağlıyabilirsiniz.İlersi için pek etkili değildir.
* İçeriksiz,link tarlası ve spam sayfalardan link almak sitenizi olumsuz yönde etkiler.
* Eğer sizin mobilya siteniz varsa size en iyi katkı sağlayacak siteler mobilya,sandalye,masa,koltuk vb sitelerdir.
* Link aldığınız sitelerin sizin linkinizi ''linkler'' gibi bir bölümde yayınlaması yerine sitenin içeriği gibi göstermesi daha yararlıdır.
* Çok önemli bir konuya değinmek istiyorum.Mesela Fenerbahçe ile ilgili site açan birisi her daim Fenerbahçe diye link alması yerine her daim farklı farklı titlelerde link alması çok daha yararlıdır.

Backlink Nedir ?
Backlink nedir?
Türkçe manasıyla Geri link anlamına gelen backlink, diğer internet sitelerinden sizin sitenize yönlendirilme yapılmasıdır. Bir örnek verecek olursak ben bu sayfamda şu anda futbolcu resimleri linki verdim.Futbolcu resimlerine tıkladığınızda futbol forumuma yani www.forumfutbol.com ‘a yönelecek. Şimdi ben forumfutbol.com için link vermiş oldum. Forumfutbol.com sitemin backlinki 670 ise , 671 yapmış oldum.

Peki bu backlink ne işe yarar?
Backlink , arama motorlarında sizin sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlar. Aynı zamanda da page rank değerinizin artmasını sağlar. Eğer belirli bir kelime öbeğinde üst sıralarda yer almak istiyorsanız sitenize ait backlink sayısını arttırmalısınız. Bunun için en iyi yol link değişimidir. Mantığı şu şekilde ilerler, sizin linkinizi ekleyen siteleri arama motorları görür ve bu site işe yarar diye düşünerek sizi üst sıralara taşır.. Ama bu işin de bazı sınırları olmalıdır tabiiki. İnternet dünyamızın Amerika’sı Google bu konuda şöyle bir strateji izler. Siz yeni bir site açtınız amacınız google‘da yada herhangi bir arama motorunda üst sıralarda yer almak. Gittiniz ve internet siteleriyle link değişimleri yaptınız. O kadar çok yukarı çıkmak istiyorsunuz ki sürekli değişim yapıyorsunuz. 1, 10, 50,100 derken uçtunuz gittiniz.Google amcamız bunu hemen anlar ve şöyle düşünür. “Yeni bir site bu kadar az güncellemeyle nasıl bu kadar backlink alır yahu!” der ve sizi Sandbox’a taşır.

Sandbox Nedir ?

Google anahtar kelimeler uygulamasında sayfanızı aramalarda sitenizi filtrelemesi diye tanımlayabiliriz. Sandboxa yeni açılmış siteler girer genellikle 3-4 senelik siteniz sandbox filtresine pek kolay takılmaz. Eskimiş siteleri ilgilendirmez. Sitenizin indexi silindiyse aklınıza gelebilecek soru şu olmalı ben neden sanboxa girdim değil ben ne yaptımda google benim indeximi sildi olmalı…

Google Neden Sandbox diye bir fitreleme çıkarttı ?
- Adsenseden para kazanmak için açılan siteleri engellemek için…
- Yeni açılan sitenin olgunlaşması için filtreler..
- Google bir sitenin istikrarlı olmasını sitenin 1-2 ay içinde kapanmaması için filtre uygular…
- Google hosting sorunları yüzünden kapanan siteler ile ugrasmayı gereksiz bulur…
- Sıralama soktuğu her sitenin içeriğine hakım olmasını istiyor yani 2 ay sonra baska bir içerikte faaliyet göstermesini değil…
- Sandbox olmasaydı yeni açılan siteler hemen ilk sıraya çıkabilirdi.

Sandboxa başka açılardan bakarsak:
- Webmaster açısından, onca emek verdiğimiz sitemiz dururken, yeni açılan adsense için açılmış tek yada bir kaç sayfalık siteler sıralamalarda sitemizin üstümüze yerleşmesine engel olumlu bir uygulamadır.
- Ziyaretçiler açısından bakarsak daha kaliteli sitelere girip bilgi alabiliyor.Geniş arşive sahip temel olarak sistemi kavramış içeriğinde olgunlaşmış siteler elbette ziyaretçilere artı puan sağlıyor…

Her domain sanbox filtresine takılır mı peki ?
Googleda bir kelime aratıp bulamamak pek olumlu olmaz.Bu sebepten dolayı google her kelimeyi sanboxa sokmaz. Örnek vermek gerekirse “kertenkelelerde çiftleşme” kelime grubununda hiç arama çıkarmamak yerine, bir sayfa çıkartmak daha olumlu bakar google.Ender veya az aranan kelime sanboxa düşmez. Oysa yeni açılan populer kelimede bir sitenin sanboxa düşme olasılığı cok yüksektir.

Sandbox filtresinden nasıl kurtuluruz?
Tek kurallı zaman.Zaman geçtikçe filtreden çıkmaya başlarız.
- Sitelerimiz olgunlaştıkça sıralamalarda level atlarsınız.
- Tam olarak bu filtreden çıkmak için bir sene geçmesi gerekiyor…
- Link değişip, meta-tag ile çıkartma yaparak fitreden çıkış malesef olmuyor…

Çıkışı hızlandırmak için ne yapmamız gerek?
- Host problemi olmamalı sitemiz her daim açık olmalı
- Sitemizin içeriği düzenli olmalı ve devamlı güncellenmesi verdiğiniz emeği google görmeli
- İçerğinizin kopya olmaması gerek. Orijinal içerik herzaman googleda farklıdır. Googleda avr olan yani googlenin indexlediği içeriği alıp yeniden kendi sitenize koyarsanız size hiçbir fayda sağlamaz. (Ayni içeriği farklı tasarımlarla sunmanın size bir katkı sağlamaz. Google sitenize çok seyrek ugramaya başlar. Çünkü sizin siteniz google için vakit kaybından başka birşey değildir. Örnek vermek gerekirse başka sitelerden makale alıyorsanız içeriğe kendi yorumuzu katın. Özgün içerik yazmaya dikkat edin… Mesela makaledeki doktor yazan kelimeleri hekim kelimesi ile degiştirebilirsiniz gibi. Kelimelere yeni anlamlar kazandırarak yazıyı özgünleştirebilirsiniz….
- Google yeni açılan siteleri 15-20 gün boyunca anahtar kelimelerde üst sıralara yerleştiriyor bunun adı (welcome bonus) bu süre zarfından sonra sizi sanboxa düşürüyor…

Sandbox hakkındaki Yanlış bilinen doğrular:
- Pagerank değerim yüksek olursa sandboxa girmem…
- Pagerank değerim yüksek olursa çabuk çıkarım…
- Esk siteler sandboxa düşmez..Eğer eski domain ile sıralamalarda geriye düşdüyseniz google sitenize ceza vermiştir (örneğin:googlebomb) bu olayın sandboxla alakası yoktur.Sandboxun amacı yeni açılan siteleri izlemektir.Genellikle yapılan en büyük hata sitenin içerği ile ilgili değil alakasız linkler almasıdır. Sitenizin içeriği oyun ise oyun sitesinde link almalısınız link alma işlemini zamana bırakıp belli aralıkla yapmanız siteniz için daha olmumlu olacaktır…





Signing of RasitTunca
[Image: attachment.php?aid=107929]
Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)