Yemek Sözlügü L İle Başlayan - Printable Version +- Raşit Tunca Board (https://rasittunca.org) +-- Forum: GENEL KÜLTÜR BİLGİLERİ (https://rasittunca.org/forumdisplay.php?fid=10) +--- Forum: GENEL KÜLTÜR BiLGiLERi MAiN (https://rasittunca.org/forumdisplay.php?fid=229) +---- Forum: Yemek Tatli Tarfileri (https://rasittunca.org/forumdisplay.php?fid=240) +---- Thread: Yemek Sözlügü L İle Başlayan (/showthread.php?tid=3703) |
Yemek Sözlügü L İle Başlayan - RasitTunca - 09-25-2018 L
**** Laktoz --> Süt şekeri. Labne --> Hiç tuzu olmayan yumuşak krem peynir. Daha çok tatlılarda ve pastacılıkta kullanılır. Lapa --> Taneli gıdaların genellikle pirinç suyuyla kaynatılarak bulamaç haline getirilmiş şekli. Liyofilizasyon (Fr. Lyophilisation) --> Yiyecekleri modern kurutma yöntemi. Lokum --> Şekercilerden alınan normal lokum; evlerde hamuru yağda kızartarak yapılan yuvarlak lokma. Lop yumurta --> Kabuğuyla, suda içi katılaşıncaya kadar iyice pişirilen yumurta. Lt --> Litre. :23: |